Anar a la pàgina inicial
grup municipal   
vilanova i la geltrú   

Eixample Nord o esdevenint una ciutat dormitori

Article d'Ariadna Llorens i Garcia publicat al Diari de Vilanova el 5 d'abril de 2007

Setembre passat, quan s'aprovaven els Convenis entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'Incasol i l'empresa constructora, que permetien preservar la zona Platja Llarga com espai protegit, jo em feia la pregunta: és aquest un final feliç? Mig any més tard, lamento haver de respondre negativament a aquesta qüestió.

En primer lloc, cal subratllar que, qui diu que la modificació del Pla general que acaba d'aprovar en Ple extraordinari el rodet tripartit, es déu al conveni Platja llarga, no diu la veritat. Algú podria aplicar-hi aquella popular dita castellana: aprovechando que el Pisuerga pasa por Valladolid... donat que, mantenint el que ja deia el Pla general, i invertint-hi el 10% de cessió obligatòria, es cobreix amb escreix el compromís concret per Platja Llarga, fent front a les condicions del Conveni.

Així, no hagués fet falta modificar l' edificabilitat de l'Eixample Nord a quasi el màxim previst per llei, ni caldria reduir la zona industrial en un 20% (o donem per fet que hem de viure en una ciutat dormitori?) com tampoc era necessari regalar res a l'Incasol.

Per no marejar amb números i càlculs, i usant el símil aclaridor de l'Esteve Orriols, podríem dir que una zona, l'Eixample Nord, prevista originalment amb una vocació de Diagonal de Barcelona passarà a recordar més un Bellvitge. I retenint que estem parlant de la no menyspreable àrea de 106 hectàrees, ningú pot negar el gran impacte en la Vilanova dels propers anys.

La opacitat en l'afer és tan bèstia, que quan comprovem que la documentació fa referència a un Pla Local d'Habitatge en fase d'aprovació, del qual ningú no ens ha informat, el demanem en la Comissió que dirigeix el Sr. Valls. Qui ens respon en un escuet e-mail que no ens el dóna, tot i haver estat finançat amb diners públics i ser un document oficial: però, què amaga? què és allò que la oposició no pot saber? De què poc ens serveixen els agraïments del regidor d' Iniciativa a la feina feta per CiU en aquest afer...

Si després de les properes eleccions municipals el grup de Convergència i Unió pot tenir un paper determinant en el nou govern local, treballarem amb planificació i voluntat per un model de ciutat molt allunyat d' esdevenir una ciutat dormitori més de l'arc metropolità.

Ariadna Llorens i Garcia
Regidora del Grup Municipal de Convergència i Unió

 

Grup Municipal de Convergència i Unió - Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
ciu@vilanova.cat